Zorg voor ventilatie in de stal!

01-07-2022

Tijdens de Agri-dagen in Ravels bleek ‘ventilatoren voor verkoeling in de stal’ een hot topic. Niet zo vreemd als je kijkt naar de gemiddelde temperatuur in de afgelopen periode.

Koeien produceren namelijk veel warmte als gevolg van de vertering van voedsel en de melkproductie. Deze lichaamswarmte moet zo snel mogelijk worden afgevoerd. Essentieel voor schone lucht in de stal is de natuurlijke ventilatie. Natuurlijke ventilatie maakt aanvoer van schone (buiten)lucht mogelijk via zijwandventilatie en afvoer van warme en schadelijke lucht via de open nok. Tijdens warme en windstille dagen is de natuurlijke ventilatie niet toereikend. Hittestress kan al ontstaan bij een temperatuur van 22° C en een relatieve luchtvochtigheid van 65%. Ons productaanbod biedt uitkomst! Neem bijvoorbeeld de allernieuwste Abbifan 140-XXP-21 stalventilator. Deze extreem energiezuinige ventilator met perfecte regeling voldoet in Nederland al langer ruimschoots aan de eisen van de energie-investeringsaftrek (EIA). Recent is de nieuwste versie nóg energiezuiniger gemaakt, inclusief groter bereik.

Wilt u meer weten over ventilatoren voor verkoeling in de stal en de mogelijkheden op uw bedrijf? Neem contact op met onze verkoop adviseurs via +31 (0)40 204 44 00 of verkoop@coppensagri.nl

 

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 204 44 00
info@coppensagri.nl

Coppens Agri-techniek BV
KVK-nummer: 17063591