Houd voer aan het voerhek!

terug naar het overzicht
Vorige
Volgende
08-12-2020

Melkvee moet altijd over vers en voldoende voer kunnen beschikken. Een tweede belangrijk punt is dat het voer ook altijd gemakkelijk bereikbaar is en kan worden opgenomen. Daarom moet er altijd voer aan het voerhek liggen. Zo ontstaat er veel minder competitiegedrag aan het voerhek en kunnen ook alle ranglage dieren op hun moment naar het voerhek komen.

Voer aan het voerhek houden is gedurende de gehele dag geen eenvoudige opgave. Want op het moment dat het eigenlijk al weer tijd is om aan te schuiven, bent u juist weer met iets anders bezig of zelfs helemaal niet aanwezig…

Daarnaast is voer aanschuiven een tijdrovende bezigheid. Stel dat u nu ongeveer 4 maal per dag het voer aanschuift en dat dit telkens ca. 10 minuten kost, dan betekent dat kortweg dat u per jaar een slordige 243 uur op jaarbasis voer aanschuift. Dat zijn ruim 30 werkdagen van 8 uur…

Met onze oplossingen van DeLaval en JOZ hebben wij daarvoor een passende oplossing voor u. Onze voer-aanschuifrobots kunnen uw werkzaamheden overnemen en veel vaker dan 4 maal per dag worden ingezet! Dit is natuurlijk ook een zeer groot voordeel in het geval van te weinig vreetplaatsen in de stal. De robot is er altijd op het juiste moment, want de robot hoeft niet te maaien, niet te melken, niet te vergaderen… Nee, hij heeft maar 1 taak! U kunt zowel de OptiDuo als de Moov robot, rekening houdende met laadtijden, inzetten zo vaak u wilt. Dat is in de avonduren en zeker in de nacht een grote pré! Ook in de nacht wordt het voer dan goed bereikbaar voor al uw dieren! Heeft u dit jaar nog de ruimte om te investeren in arbeidsverlichting en efficiëntie? Dan is een dergelijke machine nog helemaal niet zo’n gek idee voor uw bedrijf!

Onze voer-aanschuifrobots zijn er niet alleen  voor uw gemak; ze zijn er ook voor uw rendement! Door het voer vaker aan te schuiven zullen melkkoeien en melkgeiten vaker  naar het voerhek komen (9-15 maal per dag is gewenst) en daardoor wellicht meer voer opnemen Dit betekent dat de drogestof-opname ook verhoogt en daarmee de melkproductie. De verhoging in de voeropname is meestal toe te schrijven aan de laatste 2-3 uur in de nacht. Als in de nacht niet wordt  aangeschoven stopt de voeropname. Met een voeraanschuifrobot blijven de koeien ook in die periode vreten! Waarschijnlijk zullen vooral de prestaties van de ranglage dieren toenemen, omdat die vaker de kans krijgen om (vers) voer op te nemen. Gebruikers zien ook minder restvoer en roemen de rust in de stal.

Op het gebied van diergezondheid is een voer-aanschuifrobot ook een uitkomst. Doordat er op elk moment van de dag voer aan het voerhek ligt, hoeven uw dieren niet meer te rekken. Dit helpt mee in het terugdringen van blessures. Als koeien ver moeten rekken naar het voer kunnen ze soms wel met 250 kg tegen het voerhek duwen. Dat doet zowel uw vee als hekwerk geen goed. Ook staan koeien minder met de voorbenen in spreidstand, waardoor de binnenklauwen veel minder te verduren krijgen! Zo geeft de voer-aanschuifrobot in combinatie met een ruim voerhek, verhoogde voergang of voerstoep u zekerheid van optimale voerinput voor maximale melkproductie!

Een greep uit de grote plussen van onze systemen:

OptiDuo:

  • Ververst het voer door te mengen
  • Significant hogere melkgift
  • Adaptive drive: hoeveelheid/soort voer bepaalt rijsnelheid
  • Vijzelsysteem verwerkt grote hoeveelheden voer

Moov Pro:

  • Zeer schoon aanschuifresultaat (ook midden van voergang mogelijk)
  • Uniek: besturing via internet
  • Altijd op afstand te (her)starten
  • 3 Jaar garantie

Wilt u meer informatie over onze voer-aanschuifrobots en bent u benieuwd naar de voorwaarden van decemberacties van 2020? Neem dan gerust contact met ons op of vraag uw Toerboertieker.

Klik hier voor meer informatie over onze DeLaval OptiDuo en JOZ Moov.

Klik hier voor een 'MOOVie"

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 204 44 00
info@coppensagri.nl

Coppens Agri-techniek BV
KVK-nummer: 17063591