Energiezuinige stalventilatoren geven verkoeling door extra luchtbeweging

terug naar het overzicht
Vorige
Volgende
09-03-2020

Ook dit jaar zijn de Agridagen 2020 weer massaal bezocht! Meer dan 20.000 bezoekers kwamen gedurende drie gezellige dagen naar de unieke locatie Weelde Depot in Ravels (Be).

Ons team en dealers mochten veel bezoekers verwelkomen in de stands. Ondanks het slechte weer en de lage temperaturen hadden melkveehouders grote aandacht voor verkoelingsventilatoren. Een goede zaak om daar nu (al) mee bezig te zijn, want zoals elk jaar zijn de ventilatoren op een bepaald moment keihard nodig! Opeens hebben we dan te maken met hoge temperaturen en dan is de stal er niet op voorbereid, waardoor koeien het moeilijk kunnen gaan krijgen. Zaak om u tijdig te oriënteren op een verfrissende bries in uw stal!

Coppens Agri-techniek biedt een scala aan mogelijkheden om verkoeling in uw stal te brengen. Naast natuurlijke ventilatiesystemen leveren wij energiezuinige ventilatoren om voor extra luchtbeweging (eventueel met luchtbevochtiging) te zorgen. Extra luchtbeweging  bevordert de warmte-afgifte door de dieren, waardoor de kans op hittestress afneemt. Om naast luchtbeweging ook schone lucht in de stal te brengen is dwarsventilatie d.m.v. 140XXP & 140XXP2 axiaalventilatoren een bijzonder goede optie; zeker ook op dagen dat het echt windstil is. XXP-ventilatoren kunnen ook worden ingezet t.b.v. traditionele lengteventilatie in de stal (achter voerhek en ook tussen ligboxen). Naast de XXP’s leveren wij ook plafondventilatoren met een diameter tot 7 meter en capaciteit tot wel 650.000m3/h!
Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn voor uw stal? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit bericht

Heijerdijk 1 - 5563 BP Westerhoven
T: 040 204 44 00
info@coppensagri.nl

Coppens Agri-techniek BV
KVK-nummer: 17063591